Numeral | Cardinal number | Ordinal number |
---|---|---|
0 (૦) | શૂન્ય (śūnya) | |
1 (૧) | એક (ek) | પ્રથમ (pe'rethem) |
2 (૨) | બે (be) | બીજું (beījeum) |
3 (૩) | ત્રણ (tra) | ત્રીજા (te'reījeā) |
4 (૪) | ચાર (chār) | ચોથા (cheotheā) |
5 (૫) | પાંચ (pāṅch) | પાંચમાં (peāmechemeām) |
6 (૬) | છ (chha) | છઠ્ઠા (chheṭhe'ṭheā) |
7 (૭) | સાત (sāt) | સાતમાં (seātemeām) |
8 (૮) | આઠ (āṭh) | આઠમાં (āṭhemeām) |
9 (૯) | નવ (nav) | નવમાં (nevemeām) |
10 (૧૦) | દસ (das) | દસમાં (desemeām) |
11 (૧૧) | અગિયાર (agiyār) | અગિયારમાં (agueiyeāremeām) |
12 (૧૨) | બાર (bār) | બારમાં (beāremeām) |
13 (૧૩) | તેર (tēr) | તેરમાં (teeremeām) |
14 (૧૪) | ચૌદ (chaud) | ચૌદમો (caudamō) |
15 (૧૫) | પંદર (paṃdar) | પંદરમી (pandaramī) |
16 (૧૬) | સોળ (soļ) | સોળમા (sōḷamā) |
17 (૧૭) | સત્તર (sattar) | સત્તરમી (sattaramī) |
18 (૧૮) | અઢાર (aḑhār) | અઢારમું (aḍhāramuṁ) |
19 (૧૯) | ઓગણિસ (ogaņis) | ઓગણીસમી (ōgaṇīsamī) |
20 (૨૦) | વીસ (vīs) | વીસમી (vīsamī) |
21 (૨૧) | એકવીસ (ēkavīs) | એકવીસ (ēkavīsa) |
22 (૨૨) | બાવીસ (bāvīs) | |
23 (૨૩) | તેવીસ (tēvīs) | |
24 (૨૪) | ચોવીસ (chōvīs) | |
25 (૨૫) | પચ્ચીસ (pachchīs) | |
26 (૨૬) | છવીસ (chhavīs) | |
27 (૨૭) | સત્તાવીસ (sattāvīs) | |
28 (૨૮) | અઠ્ઠાવીસ (aṭhṭhāvīs) | |
29 (૨૯) | ઓગણત્રીસ (ōgaṇatrīs) | |
30 (૩૦) | ત્રીસ (trīs) | |
31 (૩૧) | એકત્રીસ (ēkatrīs) | |
32 (૩૨) | બત્રીસ (batrīs) | |
33 (૩૩) | તેત્રીસ (tētrīs) | |
34 (૩૪) | ચોત્રીસ (chōtrīs) | |
35 (૩૫) | પાંત્રીસ (pāntrīs) | |
36 (૩૬) | છત્રીસ (chhatrīs) | |
37 (૩૭) | સડત્રીસ (saḍatrīs) | |
38 (૩૮) | અડત્રીસ (aḍatrīs) | |
39 (૩૯) | ઓગણચાલીસ (ōgaṇachālīs) | |
40 (૪૦) | ચાલીસ (chālīs) | |
41 (૪૧) | એકતાલીસ (ēkatālīs) | |
42 (૪૨) | બેતાલીસ (betālīs) | |
43 (૪૩) | ત્રેતાલીસ (tretālīs) | |
44 (૪૪) | ચુંમાલીસ (chun̄mālīs) | |
45 (૪૫) | પિસ્તાલીસ (pistālīs) | |
46 (૪૬) | છેતાલીસ (chhetālīs) | |
47 (૪૭) | સુડતાલીસ (suḍatālīs) | |
48 (૪૮) | અડતાલીસ (aḍatālīs) | |
49 (૪૯) | ઓગણપચાસ (ogaṇapachās) | |
50 (૫૦) | પચાસ (pachās) | |
51 (૫૧) | એકાવન (ekāvan) | |
52 (૫૨) | બાવન (bāvan) | |
53 (૫૩) | ત્રેપન (trepan) | |
54 (૫૪) | ચોપન (chopan) | |
55 (૫૫) | પંચાવન (pan̄chāvan) | |
56 (૫૬) | છપ્પન (chhappan) | |
57 (૫૭) | સત્તાવન (sattāvan) | |
58 (૫૮) | અઠ્ઠાવન (aṭhṭhāvan) | |
59 (૫૯) | ઓગણસાઠ (ogaṇasāṭh) | |
60 (૬૦) | સાઈઠ (sāīṭh) | |
61 (૬૧) | એકસઠ (ekasaṭh) | |
62 (૬૨) | બાસઠ (bāsaṭh) | |
63 (૬૩) | ત્રેસઠ (tresaṭh) | |
64 (૬૪) | ચોસઠ (chosaṭh) | |
65 (૬૫) | પાંસઠ (pān̄saṭh) | |
66 (૬૬) | છાસઠ (chhāsaṭh) | |
67 (૬૭) | સડસઠ (saḍasaṭh) | |
68 (૬૮) | અડસઠ (aḍasaṭh) | |
69 (૬૯) | અગણોસિત્તેર (agaṇositter) | |
70 (૭૦) | સિત્તેર (sitter) | |
71 (૭૧) | એકોતેર (ekoter) | |
72 (૭૨) | બોતેર (boter) | |
73 (૭૩) | તોતેર (toter) | |
74 (૭૪) | ચુમોતેર (chumoter) | |
75 (૭૫) | પંચોતેર (pan̄choter) | |
76 (૭૬) | છોતેર (chhoter) | |
77 (૭૭) | સિત્યોતેર (sityoter) | |
78 (૭૮) | ઇઠ્યોતેર (iṭhyoter) | |
79 (૭૯) | ઓગણાએંસી (ogaṇāen̄sī) | |
80 (૮૦) | એંસી (en̄sī) | |
81 (૮૧) | એક્યાસી (ekyāsī) | |
82 (૮૨) | બ્યાસી (byāsī) | |
83 (૮૩) | ત્યાસી (tyāsī) | |
84 (૮૪) | ચોર્યાસી (choryāsī) | |
85 (૮૫) | પંચાસી (pn̄chāsī) | |
86 (૮૬) | છ્યાસી (chhyāsī) | |
87 (૮૭) | સિત્યાસી (sityāsī) | |
88 (૮૮) | ઈઠ્યાસી (īṭhyāsī) | |
89 (૮૯) | નેવ્યાસી (nevyāsī) | |
90 (૯૦) | નેવું (nevun̄) | |
91 (૯૧) | એકાણું (ekāṇun̄) | |
92 (૯૨) | બાણું (bāṇun̄) | |
93 (૯૩) | ત્રાણું (trāṇun̄) | |
94 (૯૪) | ચોરાણું (chorāṇun̄) | |
95 (૯૫) | પંચાણું (pan̄chāṇun̄) | |
96 (૯૬) | છન્નું (chhannun̄) | |
97 (૯૭) | સત્તાણું (sattāṇun̄) | |
98 (૯૮) | અઠ્ઠાણું (aṭhṭhāṇun̄) | |
99 (૯૯) | નવ્વાણું (navvāṇun̄) | |
100 (૧૦૦) | સો (sō) | |
1,000 (૧,૦૦૦) | હજાર (hajār) | |
100,000 (૧,૦૦,૦૦૦ ) | લાખ (lākh) | |
1 million (૧૦,૦૦,૦૦૦ ) | દસ લાખ (das lākh) | |
10 million (૧,૦૦,૦૦,૦૦૦) | કરોડ઼ (karōṛ) |